Filosofikafé på Kulturnatta 2012

Kristiansand filosofikafé vil også i år ha et arrangement under den årlige begivenheten «Kulturnatta». Lørdag 29.september har vi invitert den strålende foredragsholderen Hans Grelland til å snakke om arkitektur og estetikk:

Filosofikafé på Kulturnatta med Professor Hans Grelland:
«Hva sier et hus? Hvordan samtaler en by? Arkitektur som språk»

Grelland vil ta opp hvordan bygninger og bylandskaper taler til oss og tar oss med inn i en samtale. Han vil også reflektere over skjønnhetens betydning i arkitekturen og forsvare det platonske synet på skjønnhet: at noe er objektivt vakkert. Når noe først synes stygt, men så ved tilvenning blir vakkert – slik impresjonistiske malerier ble det – så skyldes det ikke at smaken forandrer seg, men at vi utvikler vårt blikk for det vakre.

Lørdag 29.september kl 19.00 på Kristiansand folkebibliotek.

Etter foredraget på biblioteket er det bare å ta turen videre på de mange andre kulturarrangementene som finner sted i Kristiansand denne lørdagskvelden.

Kulturnatta er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnere i alle sjangre – både amatører og profesjonelle, og offentlige og private institusjoner. Idéen er enkel: En haug av arrangementer skal finne sted på én dag og natt i Kristiansand sentrum. Publikum kjøper en button (100 kr) som gir tilgang til ALLE arrangementer i Kulturnattas program. Les mer på kulturnatta.no

No comments yet

Comments are closed