Foredragskalender

Foredragkalenderen oppdateres fortløpende.

Programmet for vårsemesteret 2019

jonasOnsdag 30. januar
AVLYST: Jonas Gahr Støre
Sterkere fellesskap

Norge og Europa er i endring. Er fellesskapene blitt svakere? Har vi ikke lenger tillit til hverandre? Støre vil i sitt foredrag reflektere over utviklingen i Europa og hvorvidt svekkede felleskap truer samholdet og tilliten i samfunnet.

Jonas Gahr Støre er utdannet statsviter, har arbeidet i embetsverket og humanitære organisasjoner, og er i dag leder for Arbeiderpartiet.
NB! Vi må dessverre avlyse den planlagte filosofikafeen med Jonas Gahr Støre 30.januar. Regjeringsutvidelsen har ført til endringer i Støres program. Vi vurderer å finne en annen foredragsholder og vil eventuelt annonsere dette i løpet av kort tid.

ninaOnsdag 27. februar
Nina Björk
Hva forutsetter det gode livet? Om realistiske drømmer

Nina Björk er litteraturviter, frilansjournalist, forfatter og feminist. Hun er bosatt i Lund i Sverige og har skrevet bøkene: Under det rosa täcket (1996), Sireners sång (1999), Fria själar (2008), Lyckliga i alla sina dagar – Om pengars och människors värde (2012), Drömmen om det röda: Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek (2016).

 

selleOnsdag 27. mars
Hildegun Sarita Selle
Å mestre livet og eie sin sårbarhet

Å vise sårbarhet kan av noen bli sett på som en svakhet. Mange har også vanskelig for å tenke på seg selv som sårbar. Er det normalt å være sårbar? Hvordan henger livsmestring og sårbarhet sammen? Hva er det å være sterk – og hva skjer når vi ikke vil være sårbare?

Hildegun Sarita Selle er psykologspesialist innen feltene traumatisk stress og migrasjonspsykologi. Hun har blant annet arbeidet med Enneagrammet som verktøy for personlig vekst, og vært med å etablere stiftelsen Flexid som fokuserer på krysskulturell oppvekst hos barn og unge med minoritetsbakgrunn.

 

 

Formen på møtekveldene

Kafékveldene holdes på Aladdin Kulturhus, Kongensgate 6, siste onsdag i månedene januar, februar, mars og september, oktober, november. Dørene åpner kl 18.30.

Foredraget begynner kl. 19.30 og varer omtrent 45 minutter. Deretter tar vi en pause på ca. 20 minutter. Kl. 20.45 begynner andre del av programmet. Det vil som oftest være en samtale mellom foredragsholder og møteleder, med anledning til å stille spørsmål fra salen. Programmet avsluttes kl. 21.30.