Foredragskalender

Foredragkalenderen oppdateres fortløpende.

Programmet for høstsemesteret 2018

sylviaOnsdag 26.september
Sunniva Gylver
Smerte

Alle har vi opplevd smerte, om det så er den fysiske, psykiske, sosiale eller eksistensielle smerten. Samtidig er smerte gjerne noe vi bærer taust eller forbinder med skam og svakhet. Gylver vil reflektere over smertens mange ansikt, og hvordan vi forholder oss til smerte hos oss selv og andre. Kanskje kan våre holdninger til smerte si oss noe om vår tid?

Sunniva Gylver er prest, forfatter og stipendiat ved MF. Hun er også tidligere programleder på TV, og kjent for sine gode og tankevekkende foredrag.

 

paulOnsdag 31.oktober
Paul Leer-Salvesen
Skam

Er skamløshet et mål, i kulturen, i våre liv? Eller har den danske filosofen og teologen K.E. Løgstrup rett når han advarer mot skamløshet, ikke bare i forhold til andre mennesker, men også i forhold til naturen. Paul Leer-Salvesen skrev i sin tid et dr. philos arbeid om skyld, og har lenge interessert seg i forholdet mellom skyld og skam. Han har en doktorgrad i rettsfilosofi og er i dag professor i teologi og etikk ved Universitetet i Agder.

Sunniva WhittakerOnsdag 28.november
Sunniva Whittaker
Juss, språk og kultur

Da den franske rockelegenden Johnny Hallyday døde i desember i fjor, var det duket for en bitter arvestrid som skulle prege det franske nyhetsbildet i flere måneder, og som gjorde hans enke til en av Frankrikes mest forhatte kvinner. Med utgangspunkt i denne begivenheten skal Sunniva Whittaker professor i fransk språk (og dekan ved UiA) reflektere over juss som kulturfenomen og vekselvirkningen mellom språk og juss.

 

 

Formen på møtekveldene

Kafékveldene holdes på Aladdin Kulturhus, Kongensgate 6, siste onsdag i månedene januar, februar, mars og september, oktober, november. Dørene åpner kl 18.30.

Foredraget begynner kl. 19.30 og varer omtrent 45 minutter. Deretter tar vi en pause på ca. 20 minutter. Kl. 20.45 begynner andre del av programmet. Det vil som oftest være en samtale mellom foredragsholder og møteleder, med anledning til å stille spørsmål fra salen. Programmet avsluttes kl. 21.30.