Foredragskalender

Foredragene holdes på Aladdin kl. 19.30. Dørene åpnes kl. 18.30. Etter pausen er det intervju og anledning til å stille spørsmål fra salen. Entré kr. 150,-. Honnør/student kr 100,-

Onsdag 27. september

Peder Tellefsdal:
«Hvordan snakke mer om det som virkelig betyr noe»

Hva skjer dersom vi strør om oss med honnørord som menneskeverd, toleranse og tilgivelse, men ikke lenger kjenner kildene, eller forstår hva ordene betyr? Vi får besøk av Peder Tellefsdal, som høsten 2022 holdt en TEDx-talk med tittelen “How to seek forgiveness when relationships are on the line”. Her argumenterte Tellefsdal for at vi trenger å gjenoppdage et tydelig språk for moral, og snakke sant om menneskers indre kamp mellom det gode og det onde. I foredraget på filosofikafeen vil han snakke om:

  • At det vi gjør i smått gjør vi i stort
  • At vi trenger å kjempe mot egoet i stedet for å dyrke det
  • At “nåde” kanskje er det viktigste begrepet å gjenoppdage i vår tid

Peder Tellefsdal er partner og senior kommunikasjonsrådgiver i Innoventi. Han har mer enn 20 års erfaring med strategisk kommunikasjon, og har blant annet vært stabssjef for byrådet i Oslo, politisk rågiver for Høyres stortingsgruppe og manager i PR-byrået Burson-Marsteller.

Peders TEDx talk om tilgivelse er sett mer enn 1,3 million ganger.

Onsdag 25. oktober

Janne Haaland Matlary:
«Verden blir ikke den samme»

Et foredrag om demokratiets indre og ytre trusler.

Onsdag 29. november

Monica Roland «Kjærlighet»

Formen på møtekveldene


Kafékveldene holdes på Aladdin Kulturhus, Kongensgate 6, siste onsdag i månedene januar, februar, mars og september, oktober, november. Dørene åpner kl 18.30. Foredraget begynner kl. 19.30 og varer omtrent 45 minutter. Deretter tar vi en pause på ca. 20 minutter. Kl. 20.45 begynner andre del av programmet. Det vil som oftest være en samtale mellom foredragsholder og møteleder, med anledning til å stille spørsmål fra salen. Programmet avsluttes kl. 21.30.