Den lille filosofikafeen

Høst 2019

Filosof Ralph Henk Vaags

Filosof Ralph Henk Vaags

Kristiansand filosofikafé har over flere år arrangert den populære «lillekafeen» – kurskvelder med filosofiske foredrag og samtaler. Det gjør vi også i høst, og du er hjertelig velkommen som deltager!

Hovedtemaet for høstens seks mandagskvelder vil være «Filosofi før og nå». De tre første kveldene er viet filosofihistorien, mens de tre siste er viet vår tids filosofi om utvalgte tema.

«Lillekafeen» skal ikke kopiere hovedarrangementet på Aladdin, men ligne mer på hvordan Filosofikafeen var i dens første år. Vi er åpen for samtale og diskusjon underveis, hvis behovet skulle melde seg. Foredragsrekken vil som vanlig bli ledet av filosof Ralph Henk Vaags, men filosofene Hans Grelland og Daniel Helland vil også bidra med en kveld hver.

Program – Lillekafeen, høst 2019

  • Mandag 23. september: Filosofien oppstår (Ralph Vaags)
  • Mandag 7. oktober: Sokrates og Platon (Ralph Vaags)
  • Mandag 21. oktober: Aristoteles (Ralph Vaags)
  • Mandag 4. november: Status-angst (Daniel Helland)
  • Mandag 18. november: Kristen tro og filosofisk refleksjon (Ralph Vaags)
  • Mandag 2. desember: Fenomenologien: å oppdage verden på nytt (Hans Grelland)
Café Mestizo

Café Mestizo

Alle kveldene vil gå fra 19:15 – 21:00, med mulighet for å samtale videre fram til 22:00 hvis noen ønsker det.

Lillekafeen vil være på Café Mestizo som ligger i Vestre Strandgate 41 (den gamle jernbanekafeen). Det vil være mulig å kjøpe seg noe å drikke eller spise.

Påmelding
Høstens «lillekafé» er åpen for påmelding både fra tidligere og nye deltagere. Filosofikurset har plass til maks 50 deltagere. Plassene blir tildelt etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Du melder deg på ved å fylle ut påmeldingsskjemaet under. Påmeldingen gjelder for alle seks kurskveldene. Det er ikke anledning til å melde seg på enkeltkvelder.

Det koster 600,- å delta på kurset (student/honnør 400,-). Når du har fått e-post fra oss om at du har fått plass, må du overføre 600,-/400,- til kontonr. 6206 09 35535. Først da er du sikret plass.

Påmeldingskjema