Foredragskalender

Foredragene holdes på Aladdin kl. 19.30. Dørene åpnes kl. 18.30. Etter pausen er det intervju og anledning til å stille spørsmål fra salen. Entré kr. 150,-. Honnør/student kr 100,-

Onsdag 28. februar

Espen Gamlund:
«Takknemlighetens filosofi»

Vi er alle takknemlige. Men hva vil det si å være takknemlig? Og hva kan og bør vi være takknemlige for? Filosof Espen Gamlund har vært opptatt av takknemlighet så lenge han kan huske, og vil i sitt foredrag vise at takknemlighet er nødvendig, men samtidig vanskelig. Hvis vi vil forstå oss selv og det samfunnet vi lever i, må vi forstå hva takknemlighet er.

Espen Gamlund er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen, og har blant annet vært med å skrive bøker som «Hva er døden» og «Kunsten å moralisere». Gamlund er en aktiv formidler av filosofi, og er ofte å høre i NRK P2s Verdibørsen.

Foto: Dreyers forlag

Formen på møtekveldene


Kafékveldene holdes på Aladdin Kulturhus, Kongensgate 6, siste onsdag i månedene januar, februar, mars og september, oktober, november. Dørene åpner kl 18.30. Foredraget begynner kl. 19.30 og varer omtrent 45 minutter. Deretter tar vi en pause på ca. 20 minutter. Kl. 20.45 begynner andre del av programmet. Det vil som oftest være en samtale mellom foredragsholder og møteleder, med anledning til å stille spørsmål fra salen. Programmet avsluttes kl. 21.30.