Foredragskalender

Foredragene holdes på Aladdin kl. 19.30. Dørene åpnes kl. 18.30. Etter pausen er det intervju og anledning til å stille spørsmål fra salen. Entré kr. 150,-. Honnør/student kr 100,-

Onsdag 29. mars 2023

Einar Øverenget:
«Intoleransens inntog»

Hvor godt tåler vi egentlig uenighet? Med sosiale medier kan flere ta ordet. Men bringer sosiale medier også selvsensur og frykt, slik at friheten slår over i ufrihet? Øverenget vil snakke om betydningen av toleranse i et demokrati, og hvordan et godt samfunn krever at vi faktisk tåler uenighet uten å angripe hverandre som personer.

Einar Øverenget er en norsk filosof og foredragsholder som har arbeidet med en rekke spørsmål, særlig knyttet til etikk. Øverenget har vært opptatt av å gjøre filosofien tilgjengelig for alle og bidratt som fast «husfilosof» i radioprogram som NRK Nitimen.

Det annonserte foredraget med Lena Lindgren er dessverre avlyst.

Formen på møtekveldene


Kafékveldene holdes på Aladdin Kulturhus, Kongensgate 6, siste onsdag i månedene januar, februar, mars og september, oktober, november. Dørene åpner kl 18.30. Foredraget begynner kl. 19.30 og varer omtrent 45 minutter. Deretter tar vi en pause på ca. 20 minutter. Kl. 20.45 begynner andre del av programmet. Det vil som oftest være en samtale mellom foredragsholder og møteleder, med anledning til å stille spørsmål fra salen. Programmet avsluttes kl. 21.30.